Skräddarsydda spikskor från New Balance

FOTO: AP Photo/New Balance

Den amerikanska sportskoleverantören New Balance har tagit fram en ny spikskomodell där man kan skräddarsy spikarna för användaren. Den spikplatta som sitter på sulan kan anpassas med additiv tillverkningsteknik beroende på löparens löpstil och fotform.

Att skräddarsy sina skor handlar därför inte längre om färg eller detaljer. Hos New Balance får löparna analysera sitt steg för att få reda på hur deras spiksko ska utformas. Upp till hundra sensorer placeras på en platta i skon för att mäta trycket på olika punkter. Baserat på denna biomekaniska data kan företaget sedan 3d-printa de individuella spikplattor som sedan monteras på skorna. Tekniken som används är SLS-baserad.

I dagsläget är det endast New Balances sponsrade elitlöpare som har tillgång till denna avancerade teknik. Men man håller samtidigt dörren öppen för att fler ska få ta del av tekniken.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *