Bocusini – 3d-printkoncept för livsmedel

bocusini

Bocusini är ett nytt koncept för att 3d-printa matprodukter. Maskinen har precis lagts upp på Kickstarter, en webbtjänst för gräsrotsfinansiering, och förhoppningen är att dra in 30 000 euro för att kunna släppa lösningen på marknaden.

Bocusini, från den kände franske kocken Paul Bocuse, får man anta, är i grunden en helt vanlig 3d-printer baserad på extruderingsteknik. De medföljande materialkassetterna kan fyllas med valfritt livsmedel, till exempel choklad, kristyr eller marsipan.

Allt material, alltså livsmedel, kan beställas från Bocusinis webbplats. Alternativt fyller du på själv med egna ingredienser. I dagsläget finns det en rad olika produktgrupper att välja från, som choklad, gelé, marsipan, snacks, köttpaté, fruktpuré och mjölkbaserade produkter. Kassetterna rymmer 60 milliliter.

Printtemperaturen ligger på mellan 20-70 grader celsius. Det finns olika munstycken, från 0,3–2 millimeter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *