Tätare integration mellan program och 3d-printer

ptc_creo

3d-printerleverantören Stratasys och programvaruleverantören PTC har inlett ett samarbete i syfte att förbättra integrationen mellan designverktyget PTC Creo och Stratasys 3d-printerlösningar. Målet är att förenkla för formgivare och konstruktörer i utvecklingen av produkter som ska tas fram med 3d-printteknik, snarare än traditionell tillverkningsteknik.

Ett annat mål med denna integrering är att ta bort tidsödande steg i utvecklingsprocessen. Många arbetar med flera verktyg utöver CAD för att konstruera, optimera och validera sina komponenter innan de 3d-printar.

I och med PTC Creo 3.0 ska användare kunna få tillgång till funktioner för filbearbetning, optimering av filer och förberedelser inför själva 3d-printningen.

Den första Stratasys-maskinen som har stöd för integrationen är Objet500 Connex3. Den kan producera i flera materialkombinationer och färgkombinationer parallellt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *