Kombinerar titan och zirconium

zti_powder

Franska Z3Dlab har tagit fram ett nytt kompositmaterial för 3d-printning med namnet ZTi-Powder. Enligt företaget är det en kombination av titan och zirconium och ska kunna användas med SLM-teknik, Selective Laser Melting.

Anledningen till att man tagit fram detta nya kompositmaterial är att man sett att många användare inom medicinteknik kan få problem med titan, i synnerhet titanets förmåga att oxidera och nötningstålighet.

Genom att kombinera titan med zircomium, en keram med högre hårdhet och värmetålighet än titan, har ZTi-Powder fått fram ett material som kan certifieras för sin biokompatibilitet, har låg vikt och hög hårdhet.

ZTi-Powder är Z3Dlabs första patenterade material. De första testproduktionerna beräknas komma igång under nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *