Canons nordiska 3d-satsning på öppet hus

Anton Strand, Canon Norge, berättar om företagets 3d-skrivarsatsning i Norden.

Anton Strand, Canon Norge, berättar om företagets 3d-skrivarsatsning i Norden.

I början av december höll Canon öppet hus i Oslo för att visa sin satsning på 3d-skrivare. Företaget har förhandsvisat en egenutvecklad skrivare, men denna gång var det för att visa upp utbudet av lösningar från samarbetspartnern 3D Systems.

– Vi har valt 3D Systems som partner för vår 3d-skrivarverksamhet, säger Anton Strand på Canon Norge. Företaget är näst störst, globalt sett, och är ett av de som i dagsläget gör minst förlust. Det är ingen hemlighet att även det blåser starka 3d-vindar över världen, så är branschen fortfarande i investeringsfasen och förtjänsten dyker upp på vägen. 3D Systems har den fördelen att de satsar brett med sju olika plattformar. Därför kan de också leverera skrivare som använder flera tekniker.

Canon satsar på det professionella segmentet av 3d-skrivare. Det innebär modellerna ProJet 660, 3500-serien, 4500, 6000 och 7000.

– Men vi har även avtalat om de andra modellerna också om kunder vill beställa, säger Anton Strand. ProJet 6600 levereras även i en dental version.

På plats under det öppna huset fanns även norska Dimension 10. Det är en studio för 3d-scanning som öppnar i Oslo i januari. Deras scanningsrigg består av 110 digitala systemkameror som kan ta extremt högupplösta 3d-bilder. Den färdiga scanningen kan sedan konverteras för 3d-utskrift.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *