Canons nordiska 3d-satsning på öppet hus

Anton Strand, Canon Norge, berättar om företagets 3d-skrivarsatsning i Norden.

Anton Strand, Canon Norge, berättar om företagets 3d-skrivarsatsning i Norden.

I början av december höll Canon öppet hus i Oslo för att visa sin satsning på 3d-skrivare. Företaget har förhandsvisat en egenutvecklad skrivare, men denna gång var det för att visa upp utbudet av lösningar från samarbetspartnern 3D Systems.

– Vi har valt 3D Systems som partner för vår 3d-skrivarverksamhet, säger Anton Strand på Canon Norge. Företaget är näst störst, globalt sett, och är ett av de som i dagsläget gör minst förlust. Det är ingen hemlighet att även det blåser starka 3d-vindar över världen, så är branschen fortfarande i investeringsfasen och förtjänsten dyker upp på vägen. 3D Systems har den fördelen att de satsar brett med sju olika plattformar. Därför kan de också leverera skrivare som använder flera tekniker.

Canon satsar på det professionella segmentet av 3d-skrivare. Det innebär modellerna ProJet 660, 3500-serien, 4500, 6000 och 7000.

– Men vi har även avtalat om de andra modellerna också om kunder vill beställa, säger Anton Strand. ProJet 6600 levereras även i en dental version.

På plats under det öppna huset fanns även norska Dimension 10. Det är en studio för 3d-scanning som öppnar i Oslo i januari. Deras scanningsrigg består av 110 digitala systemkameror som kan ta extremt högupplösta 3d-bilder. Den färdiga scanningen kan sedan konverteras för 3d-utskrift.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Minskade produktionsstopp med additiv tillverkning

Sedan det holländska företaget The Chocolate Factory, som driver ett nätverk av förpackningsmaskiner, börjat skriva ut maskindelar i 3d-skrivare har företaget reducerat driftstoppen i produktion, och därmed förbättrat kontinuiteten. The Chocolate Factory har tidigare haft problem med återkommande driftstopp, då en av de kritiska komponenterna – en krokformad metalldel som används för att lyfta stänger […]

Publicerat av: 

Däcktillverkare investerar i 3d-teknik

Däcktillverkaren Continental meddelar att de än en gång investerar i industriell 3d-skrivarteknik, i form av EOS M 290-system. Företaget använder sedan tidigare system från EOS för serieproduktion av metallkomponenter. Den tyska 3d-tillverkaren har också hjälp till vid installation av systemen, utbildning av anställda, utveckling av applikationer och lansering av produktionskapacitet. För Continental har den additiva […]

Publicerat av: 

NorDan AB investerar i 3D-skrivare för produktion av fönster och dörrar

Fönster- och dörrföretaget NorDan AB satsar på additiv produktionsteknik och investerar i en 3d-skrivare för utskrift för produkter i fullstorlek: upp till 1,5 meter i bredd och 2,5 meter i höjd. Vid större format kan produkten skrivas ut i delar och sammanfogas. Företaget har ingått ett kontrakt med BLB Industries AB i Värnamo för leverans […]

Publicerat av: 

Teledyn RESON nysatsar inom additiv tillverkning

Danska företaget Teledyne RESON konstruerar och tillverkar avancerad sonarutrustning för att undersöka och kartlägga havsbotten med 3d-scanning. Kundkretsen är global och består främst av kunder inom det marina, forskningsinstitut, myndigheter och militär. 2010 investerade bolaget i en Stratasys uPrint Plus för användning inom produktutveckling och utskrifter av prototyper. Nu, efter 20 000 utskriftstimmar, ersätts 3d-skrivaren […]

Publicerat av: 

Nytt sjöfartskonsortium vill skriva ut reservdelar ombord 

Maersk Line och Maersk Tankers, som ingår i Maersk Group – världens största containerrederi har som deltagare i ett konsortium utvecklat metoder som syftar till att utbilda fartygspersonal i 3d-skrivarteknik. Tanken med projektet, som finansieras av Danska Sjöfartsfonden, är att minska behovet av frakt och förvaring av reservdelar ombord, och istället skriva ut dessa vid […]

Publicerat av: