Nordisk undersökning om 3d-skrivaranvändning

FOTO: Creative Commons / Plings

FOTO: Creative Commons / Plings

Ett samarbete mellan flera finska universitet och forskningsorganisationer ska utmynna i en omfattande rapport om användningen av 3d-skrivarteknik i Norden. Alla som arbetar med 3d-skrivarteknik kan delta i den onlinebaserade undersökning som ligger till grund för rapporten.

Målet med undersökningen är att ta reda på hur 3d-skrivartekniken används utifrån ett tekniskt, ekonomisktj juridiskt och policymässigt perspektiv. De samarbetande organisationerna vill därmed främja implementeringen av tekniken i tillverkande företag.

Resultaten från den nordiska undersökningen kommer dessutom att jämföras med de europeiska länder som kommit längst i användningen av 3d-skrivarteknik, som Belgien, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

Ansvariga för undersökningen är universitetet Aalto, Hanken School of Economics och Helsingfors universitet.

Undersökningen kommer att vara tillgänglig till och med september i år. Resultatet förväntas vara klart och offentliggörs i slutet av året. Delta i undersökningen genom att klicka här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *