3D Systems satsar på medicinteknik med nytt test- och produktionscenter

3dsystems_medical_center

En av de snabbast växande branscherna när det gäller 3d-skrivare är medicinteknik. Nu öppnar 3d-skrivarleverantören 3D Systems ett teknikcenter i USA där man visar upp alla sina produkter och tjänster inom medicinteknik. Healthcare Technology Center, som det heter, är företagets centrala hubb för alla aktiviteter som man har inom medicinteknik och vårdsektor.

På centrat samarbetar man tätt med yrkesverksamma inom olika vårdsektorer samt med leverantörer av medicinteknik. Några av de applikationer som ligger närmast till hands är implantat, verktyg, kirurgisimuleringar samt modeller för planering av ingrepp samt för utbildning.

Man kommer även att ha en fullfjädrad produktionsanläggning där man ska tillverka redan utvecklade applikationer, men även helt nya idéer. Man täcker in 3d-skrivartekniker som SLA, metallsintring, SLS, ColorJet och MultiJet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *