Kodak ska utveckla material för Carbons CLIP-skrivare

forskning

Kodak har inlett ett samarbete med den amerikanska 3d-skrivarleverantören Carbon, tidigare Carbon3D, om att utveckla nya material. Carbon ligger bakom den mycket uppmärksammade CLIP-tekniken som de menar är upp till hundra gånger snabbare än liknande 3d-skrivartekniker.

Företagets skrivarteknik påminner om stereolitografi genom att de använder en flytande fotokänslig polymer. Vilka material samarbetet ska utmynna i finns det ingen information om i dagsläget, men Kodak har en lång historia av materialutveckling på foto- och skrivarsidan.

– Vi är exalterade över det nya samarbetet med Kodak, säger Carbons vd Joseph DeSimone. Vårt arbete med att få ut vår skrivare till olika branscher fortsätter och det här samarbetet är ett bevis på att vi arbetar hårt med att få fram nya, banbrytande material.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *