Snilleblixt blev grunden till nytt smyckeföretag

Dire_Wolf_SS_1024x1024

Med rätt idé och en 3d-skrivare väntar framgången runt hörnet. Det är den amerikanska smycketillverkaren Fire & Bone ett lysande exempel på.

Allt började med att företagets grundare – Jason Bakutis, Chris, Boynton och Matt Kroner – satt och funderade på hur de skulle kunna använda sina 3d-skrivarkunskaper på ett smart och roligt sätt. När idén om att tillverka repliker av olika djurkranier som smycken kom upp var de övertygade om att de hade kommit något kommersiellt gångbart på spåren.

Efter att ha 3d-scanning av ett antal djurkranier och sedan förminskat dessa till rätt storlek började de 3d-tillverka kranier som kan fås i silver eller brons. Sammanlagt omfattar kollektionen 35 olika skallar med bland annat alligator, hjort, myskoxe, tvättbjörn, järv och helig ibis som storsäljare.

Det dröjde inte länge förrän ett flertal naturhistoriska museer runt om i världen hörde av sig och ville börja sälja smyckena i sina shoppar. Ryktet om de läckra miniatyrerna av kranierna fortsatte att sprida sig och i dag säljs merparten av smycken på företagets egen webbshop.

Företaget har nu en omsättning på över en 1 miljon dollar, visar god lönsamhet och antalet anställda ökar kontinuerligt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så fungerar Selective Laser Sintering

FÖRDJUPNING: Selective laser sintering, SLS, är en additiv tillverkningsteknik där man använder en laser med hög effekt, till exempel koldioxidlaser för att smälta samman små partiklar av material som plast, metall, keramik eller glas. Metoden brukar kallas sintring på svenska efter engelskans sintering. Tekniken utvecklades och patenterades av Dr Carl Deckard vid University of Texas […]

Publicerat av: 

EOS byter vd

EOS grundare och tidigare vd, Hans Langer, lämnar nu över rodret till Adrian Keppler. Hans ansvar som ny vd för den tyska 3d-skrivarleverantören blir att…

Publicerat av: