Nya siffror visar på kraftig global tillväxt

economic_growth

Nya siffror från det amerikanska analysföretaget IDC visar att 3d-skrivarinvesteringarna förväntas att uppgå till 35 miljarder dollar år 2020. Det framgår av en uppdaterad version av företagets rapport ”Worldwide Semiannual 3D Printing Spending Guide”.

Den nya prognosen är en fördubbling jämfört med förväntningarna på årets investeringar som ligger på 15,9 miljarder dollar. Sett till utvecklingen mellan 2015-2020 innebär siffrorna en årlig tillväxt på 24,1 procent.

3d-skrivare är bara en del i denna tillväxt fram till 2020. Dessa står endast för hälften av omsättningen. Programvara och tjänster kommer också att växa markant, enligt rapporten. Bara omsättningen för CAD-program förväntas att tredubblas de kommande fem åren, tätt följt av ondemand-tjänster.

Trenden pekar mot nya investeringsmönster där kunder rör sig bort från enklare konsumentskrivare, mot helhetslösningar som möjliggör högre kvalitet och mer lönsam produktion. Med en fortsatt mognad i utrustning, material och tjänster förväntar sig IDC att det kommer nya produktionsmöjligheter som kan bidra till fler innovationer inom tillverkning, produktdesign och medicinteknik.

Sett till branscher så ligger automotive i topp. Prototyp-produktion inom denna vertikal står för över fyra miljarder dollar år 2020. På andra plats återfinns aerospace och försvar på 2,4 miljarder dollar. En stark bubblare är dentalsektorn. Trots att man ännu inte har siffror från området, så ser IDC att det pågår en stor omställning mot användning av 3d-skrivare på dentalsidan.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.