Grafenmaterial för FDM-skrivare på ingång

haydale_graphene

Haydale Composite Solutions, en del av brittiska grafenföretaget Haydale, släpper nu sitt första 3d-skrivarmaterial. Det handlar om ett grafenförstärkt filament för FDM-teknik. Enligt företaget släpps materialet Graphene Enhanced PLA Filament i två versioner, 1,75 respektive 2,85 millimeter i diameter.

– Det här är ännu ett steg framåt för Haydale och vi kommer att undersöka hur grafen och andra nanomaterial kan användas kommersiellt, säger Ray Gibbs, vd, Haydale. Vår forskning har gett intressanta resultat och vi har en produkt för detta snabbväxande segment.

– Det nya materialet har testats av flera 3d-skrivarföretag och den återkoppling vi fått är positiv, både sett till utskriftshastighet, kvalitet, men också ytfinish och noggrannhet. Det är ett starkt och hårt material som samtidigt är enkelt att använda. Det är också kompatibelt med en rad olika 3d-skrivare.

Haydale kommer att lansera grafenmaterialet i samarbete med deras försäljningspartner Fullerex samt brittiska Filamentprint.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *