Investerar i avknoppning från Mittuniversitetet

Göran Elovsson, vd, AIM Sweden.

Göran Elovsson, vd, AIM Sweden.

Almi Invest investerar 3,5 miljoner kronor i AIM Sweden, Additive Innovation & Manufacturing Sweden AB, som etablerar en helt ny produktionsanläggning för additiv tillverkning i Östersund. I emissionen på totalt 15,5 miljoner kr deltar också Investa Företagskapital samt ett antal privatinvesterare. Pengarna går till att köpa in utrustning samt att starta försäljning.

AIM Sweden är en stor satsning på en ny 3d-skrivaranläggning i Östersund. Bolaget har sitt ursprung i forskning vid Mittuniversitetet i Östersund, där man sysslat med 3d-skrivarteknik över femton år. Bland grundarna finns också personer med lång industriell erfarenhet, bland annat Lars-Erik Rännar, som medverkat på flera av 3dp.se:s konferenser under åren. Fokus för AIM Sweden ligger på tillverkningsindustri och medicinteknik, däribland ortopediska implantat i metallegeringar.

– Det är kombinationen av det industriella och forskningen som är unik för bolaget, säger Mats Håkansson, Investment Manager på Almi Invest. AIM ligger helt rätt i tiden i en bransch som börjat mogna och vi ser stor potential i detta.

AIM har redan påbörjat inköp av 3d-skrivare och har börjat tillverka produkter åt kunder, främst medicinska implantat samt olika industriella produkter.

–  Vi kan få fram konstruktioner som inte går att få fram med traditionell teknik, säger AIM:s vd Göran Elovsson. Det är ingen annan i Norden som gör detta, framför allt på metallsidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *