80 miljoner till forskning om utskrivna muskler

weightlifting

Utvecklingen inom medicinteknik och så kallad bioskrivarteknik får tillökning när irländska Cúram öppnar ett nytt forskningscenter i Galway. Fokus för forskningen här ligger på 3d-utskrivna muskelfiber och senor. Målet är att hjälpa elitidrottare med svåra skador.

Cúram har beviljats finansiering på runt hundra miljoner kronor, pengar som kommer från irländska staten, EU och privata finansiärer. Över 250 forskare ska få plats och de kommer också att arbeta med lösningar för bland annat hjärtsjukdomar, diabetes och Parkinsons.

– Genom vårt samarbete med industripartners och kliniker kommer vi att bli bättre på att driva på utvecklingen inom medicinteknik och ta den till nästa steg, säger professor Abhay Pandit, forskningschef på Cúram.

Det finns över 400 medtech-företag på Irland. Dessa sysselsätter runt 29 000 personer och bidrar med över 15 miljarder dollar till den irländska ekonomin.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *