Siemens släpper stort paket för additiv tillverkning

siemens_3dp

Siemens är på väg in i 3d-skrivarvärlden med ett programvarupaket för konstruktion, simulering och tillverkning. Enligt företaget ska deras verktygslåda vara sömlös mellan applikationer och processer.

I paketet ingår även en funktion för automatiserad generativ design med helt nya möjligheter för topologioptimering, en av de hetaste trenderna just nu i den additiva världen. Kombinerat med andra verktyg vill Siemens göra det möjligt för tillverkningsföretag att optimera sina produkter, dessutom till lägre kostnad. Potentiella användare ser man i branscher som automotive, rymd/flyg och medicinteknik.

Två helt nya verktyg i paketet är Convergent Modeling och Topology Optimization. Convergent Modeling är Siemens verktyg för optimerad konstruktion för 3d-utskrift. Här ingår även scan-to-print-funktion för enklare reverse engineering. Topology Optimization är en teknik för att autogenerera optimal form utifrån en uppsättning önskvärda egenskaper hos den 3d-utskrivna komponenten. Allt från vibrationer, värmetålighet och flöde.

Lösningen innefattar även Siemens CAD-programvara NX, simuleringspaketet Simcenter, PLM-verktyget Teamcenter och SIMATIC IT och WinCC, för produktion och automatisering.

Enligt Siemens ska lanseringen ses som en början på en ny typ av tillverkningsmöjligheter. Företaget säger sig också fortsätta att investera i innovativa tekniker och fortsätter sitt samarbete med företag inom additiv tillverkning.


VIDEO

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *