Två nya industriella material till Formlabs

formlabs_resinFormlabs släpper nu en ny serie resinmaterial (flytande polymer) anpassade för industrianvändning.

Formlabs High Temp Resin är ett material som ska klara värmetemperaturer upp till 289 grader celsius. Det är det mest kapabla materialet i sitt slag i temperaturbeständighet, med förmågan att tåla värme vid värmedeflektionstemperaturen (HDT) för 0.45MPa av 289 grader.

Formlabs Durable Resin är framtaget för användare som vill skriva ut delar som böjs utan att brytas. Durable Resin är ett slitstarkt och formbart material som simulerar styvhet och en slät, blank yta av vardagliga plaster. Med stelhet och hög slagtålighet som är jämförbar med polypropylen (PP).

Materialen finns tillgängliga för förhandsbeställning hos den skandinaviska distributören 3DVerkstan i Sverige.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så fungerar Selective Laser Sintering

FÖRDJUPNING: Selective laser sintering, SLS, är en additiv tillverkningsteknik där man använder en laser med hög effekt, till exempel koldioxidlaser för att smälta samman små partiklar av material som plast, metall, keramik eller glas. Metoden brukar kallas sintring på svenska efter engelskans sintering. Tekniken utvecklades och patenterades av Dr Carl Deckard vid University of Texas […]

Publicerat av: 

EOS byter vd

EOS grundare och tidigare vd, Hans Langer, lämnar nu över rodret till Adrian Keppler. Hans ansvar som ny vd för den tyska 3d-skrivarleverantören blir att…

Publicerat av: