Serietillverkning i fokus för EOS

EOS grundare och företagets stora visionär, Hans Langer.

EOS grundare och företagets stora visionär, Hans Langer.

EOS satsar på serietillverkning när de ställer ut på den stora 3d-skrivarmässan Formnext i Frankfurt. Här visar företaget upp industriella lösningar som företag kan integrera i sina befintliga och framtida tillverkningsmetoder.

Företaget menar att 3d-skrivartekniken nu nått möjligheter för serieproduktion. Detta för med sig nya krav från kunder och kräver därmed motsvarande svar på lösningar. Frågan är inte om eller var additiv tillverkning kan ersätta traditionell tillverkning, utan snarare hur man integrerar den i befintliga produktionsmiljöer och med traditionella tillverkningstekniker.

– EOS har i över 25 år varit en avgörande aktör för utvecklingen av additiv tillverkningsteknik, både som teknikpionjär och som ett av de ledande företagen inom Direct Metal Laser Sintring (DMLS), samt nyckelleverantör av polymerteknik, säger Dr Adrian Keppler, EOS marknadschef.

– Branschen är nu på väg mot nästa stora steg i utvecklingen: Att integrera additiv tillverkning i befintliga och framtida produktionsmiljöer, med syftet att optimera flödet av delar och data inom serieproduktion. Kombinationen av additiva och subtraktiva tillverkningsprocesser spelar här en avgörande roll. EOS är en pålitlig partner och rådgivare för sina kunder. Vår senaste produkt, som har premiär på formnext, kommer att påverka framtiden för tillverkning genom att påskynda integration, automatisering och produktivitet    .

Det ser positivt ut för den tyska 3d-skrivarutvecklaren. Företaget visar på fortsatt tillväxt under det senaste verksamhetsåret. Man ökade sin omsättning med 20 procent mot föregående räkenskapsår till cirka 315 miljoner euro. Under denna period levererade EOS cirka 450 system, vilket innebär att i oktober 2016 har EOS installerat runt 2400 system globalt. Sett till den globala installationsbasen, så är EOS en av de största leverantörerna just nu på SLS.

I maj 2016 utökade EOS sin verksamhet i USA och öppnade ett nytt kontor i Pflugerville, Texas. Ytterligare en anläggning öppnas i Maisach, Tyskland nästa år. EOS har vidare utökat sin personalstyrka och anställt 250 nya experter sedan oktober förra året, för att främja en fortsatt tillväxt av verksamheten och additiva lösningar världen över. Detta innebär att EOS i slutet av detta år kommer att sysselsätta 1000 personer globalt.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

3d eller fräs i munnen?

3d-skrivare kostar runt femtiotusen medan en fräs kostar det fyrdubbla. Varför fortsätter då tandläkarna att köpa fräsar i större uträckning än de köper 3d-skrivare? Vi frågade Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, där man säljer båda teknikerna. Den enskilt största orsaken är att fräsen har ett mycket bredare användningsområde än en 3d-skrivare. En fräs […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: