EOS och Siemens bygger bättre flöde

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 22 november 2016

siemens_nx

Den tyska 3d-skrivarutvecklaren EOS har inlett ett samarbete med Siemens i syfte att integrera de båda företagens programvaror för additiv tillverkning.

Genom att gå med i Siemens PLM Software Partner Program kommer EOS nu att arbeta med att förbättra och utöka funktionaliteten i Siemens NX, företagets verktygslåda för konstruktion och tillverkning, där additiv tillverkning har blivit en viktig dimension. Planen är att ta fram en sömlös integration mellan EOSPRINT och Siemens NX.

Samarbetet rör i första hand funktioner som CAD-konstruktion, simulering och tillverkning i 3d-skrivare. Som användare av EOS lösningar ska du kunna arbeta i en enda programvarumiljö och inte hoppa fram och tillbaka mellan verktyg. Alla delprocesser i produktionskedjan sammanlänkas och ska dessutom gå kvickare och bli säkrare, menar EOS.

 

Läs vidare

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858

Printa dubbelt så snabbt med S-serien

Använder du Ultimakers 3D-skrivare i S-serien? Då kan du med en uppgradering av mjukvaran Cura fördubbla produktiviteten.
ums7webcamview

Släpper AI-verktyget 3DGPT

Mjukvaruutvecklaren Authentise lanserar nu 3DGPT, ett AI-verktyg för additiv tillverkning.
3DGPT

Senaste nytt

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Stratasys frågar kunderna om råd

Stratasys har bildat en Customer Advisory Board (CAB) för att driva både samarbeten och innovation inom additiv tillverkning. Rådet består av tolv medlemmar från både stora företag och forskningsinstitut.
Stratasys Formnext 2023

Bearbetning av pulverdetaljer på schemat

R.a.p.s driver sedan många år YH-utbildningar inom 3D-printing. I höstas startade en ny utbildning i Halmstad och 3dp.se var med när några av studenterna fick lära sig att ta hand om delar som printats med SLS.
Raps pulver 1

BMW utforskar möjligheterna med WAAM

Tekniken som kallas wire arc additive manufacturing (WAAM) är intressant för bilindustrin och BMW rapporterar att de första fordonstesterna med delar som tillverkats med denna teknik kommer att starta nästa år.
bmw-waam-cover-kopi