Lyxig popup-butik får 3d-utskriven inredning

massivit_louis_vuitton

Israeliska MassivIT har väl inte undgått någon. Deras MassivIT 1800-modell är främst framtagen för riktigt stora applikationer för rekvisita, marknadsföring och butiksdisplay.

Företaget fick nyligen en fjäder i hatten i ett samarbete med lyxmodemärket Louis Vuitton. Som första företag i världen har Louis Vuitton fått utskrivet inredningen till en popupbutik i ett shoppingcenter i Sydney, Australien. Butiken uppfördes på bara två veckor och servicebyrån som fick jobbet tog hjälp av ett team från MassivIT i Israel.

– Flera leverantörer som arbetar med den här typen av butiksinredning har sagt att det inte gått att genomföra på så kort tid med konventionella metoder, säger Robert Grosso, vd för servicebyrån OMUS, som fick uppdraget. Vårt team delade dock upp arbetet i mindre delar och fick fram en design som kunde köras ut i MassivIT-skrivarna för att därefter sammanfogas. Därmed kunde vi leverera precis det som efterfrågades av Louis Vuittons formgivare.

Hela strukturen skrevs ut i 48 sektioner i MassivITs material Dimengel. Därefter sammanfogades delarna och kläddes i en silverfolie. Jobbet tog tre dagar. Hela konstruktionen väger runt 900 kilo.

Är du nyfiken på att se MassivITs 3d-skrivare ”in action” ska du ta dig till den grafiska mässan Sign & Print Scandinavia på Kistamässan den 7-9 februari 2017. Läs mer om mässan här

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

3d eller fräs i munnen?

3d-skrivare kostar runt femtiotusen medan en fräs kostar det fyrdubbla. Varför fortsätter då tandläkarna att köpa fräsar i större uträckning än de köper 3d-skrivare? Vi frågade Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, där man säljer båda teknikerna. Den enskilt största orsaken är att fräsen har ett mycket bredare användningsområde än en 3d-skrivare. En fräs […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: