Hinder för ökad industriell användning

objet1000_industrial

Industriell 3d-skrivarteknik är den största marknaden i dagsläget och det område som växer starkast fram till 2024. Det menar analysföretaget Transparency Market Research i en ny global undersökning.

Användningen av 3d-skrivarteknik i industrisektorn drivs på av en högre efterfrågan på volymproduktion av skräddarsydda geometrier, sakernas internet (Internet of Things) och nya affärsmodeller. Majoriteten av användarna är dock fortfarande i en fas där de testar och experimenterar med tekniken.

Alla stora råvaruleverantörer, 3d-skrivartillverkare och andra intressenter har starka intressen i denna breda marknad, från medtech-produkter, till konsumentelektronik. Formgivare och producenter letar i allt högre utsträckning efter produktionsteknik som stödjer anpassade lösningar, vilket också visar en övergång från prototypfokus till fokus på slutprodukter, menar analysföretaget.

Ett flertal statliga investeringar för att skapa högre produktivitet genom att stärka kvalitetsstandarder ser ut att bli en viktig framtida drivkraft för större och bredare användning av 3d-skrivarteknik. Men det finns även hinder på vägen mot ökad användning av additiv tillverkningsteknik. De främsta är höga investeringskostnader, begränsad byggvolym och brist på standarder.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.