SolidThinking uppdaterar sina program

solidthinking2017

Nu släpper solidThinking sina programvaror Inspire och Evolve i ny version. Fokus för utgåvan ligger bland annat på användbarhet, topologioptimering och rörelseanalys.

Inspire 2017 har fått ett nytt verktyg som heter Motion Tool. Det ska göra det möjligt att integrera mekaniska funktioner direkt i CAD-modeller och analysera rörelser för att på så sätt förutse belastningar i de rörliga delarna. Verktygen för topologioptimering kan nu användas för att ändra former vilket ska ge bättre strukturella egenskaper. Med det uppdaterade verktyget Partition Tool ska användare nu kunna dela upp en komponent i design- respektive ickde-design-delar.

Evolve 2017 innehåller nya verktygen Planar Symmetry och Radial Symmetrý. Dessa ersätter Miror och Polar Copy Tool. Alla bilder som renderas i Evolve innehåller nu en ny kanal för skärpedjup. Denna sparas i bildläsaren och kan exporteras till fotoredigeringsprogram som Adobe Photoshop för att simulera det skärpedjup som finns i fotografiska bilder. Exporten för filformat som SVG, PDF 2D, DWG och DXF har förbättrats i utgåvan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *