Slittåligt svenskutvecklat munstycke för extrudering

olsson_ruby

Olsson Ruby är ett nytt munstycke från 3DVerkstan som ska fungera med alla material för extruderingsteknik. Enligt företaget handlar det om ett extremt slittåligt munstycke som även ska klara de mest krävande materialen.

I toppen av munstycket sitter en rubin som ska göra att även de hårdaste materialen är möjliga att skriva ut. Munstycket togs initialt fram för att skriva ut kompositer av ABS och borkarbid (B4C), det tredje hårdaste materialet i världen.

Några av de material som 3DVerkstan verifierat är PLA, ABS, CPE/PET, Nylon, samt kompositer med stål, trä, kolfiber, borkarbid, volfram och självlysande pigment.

Munstycket är utvecklat av Anders Olsson, som även ligger bakom munstycket Olsson Block, framtaget för Ultimaker 2+.

– Efter nära nog ett år av tester kan vi nu presentera den här spännande uppdateringen till desktopmaskiner, säger Daniel Ljungstig, vd, 3DVerkstan. Olsson Ruby är ett högteknologiskt munstycke med en noggrant utformad rubintopp som ger unika egenskaper.

Mer information på 3DVerkstans webbplats och olssonruby.com.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så fungerar Selective Laser Sintering

FÖRDJUPNING: Selective laser sintering, SLS, är en additiv tillverkningsteknik där man använder en laser med hög effekt, till exempel koldioxidlaser för att smälta samman små partiklar av material som plast, metall, keramik eller glas. Metoden brukar kallas sintring på svenska efter engelskans sintering. Tekniken utvecklades och patenterades av Dr Carl Deckard vid University of Texas […]

Publicerat av: 

EOS byter vd

EOS grundare och tidigare vd, Hans Langer, lämnar nu över rodret till Adrian Keppler. Hans ansvar som ny vd för den tyska 3d-skrivarleverantören blir att…

Publicerat av: