HPs arbetsstation Sprout får mer fokus på 3d

hp_sprout_pro_g2

Den stora teknikmässan CES är igång i Las Vegas och lanseringarna börjar hagla in. HP, som är på gång med två 3d-skrivare, har lanserat en ny version av sin arbetsstation för konstruktörer, 3d-designers samt i utbildningsmijö, Sprout Pro. Utöver dator ingår 3d-scanner, projektor, kamera och ritplatta med tillhörande penna.

Den första versionen av Sprout släpptes 2014, men då utan ritplatta. Nu ingår en sådan på 21,3 tum. Den fungerar också som en andra skärm. Den inbyggda projektorn projicerar bilder ner på plattan. I projektorn sitter även en kamera på 14,6 megapixlar.

Den integrerade 3d-scanningen utgår från den inbyggda kameran. Det går att ta fram både 2d- och 3d-modeller. Objekt som ska 3d-scannas placeras på ritplattan och roteras tills inscanningen är klar. Därefter kan 3d-modellen redigeras för till exempel 3d-utskrift.

Själva datordelen har en Intel-processor på 2,9GHz, en vertikalställd Full HD-skärm och 1 terabyte lagringsutrymme. Operativsystemet är Window 10 64-bit. Det ingår även ett antal 3d-verktyg i sviten WorkTools.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så fungerar Selective Laser Sintering

FÖRDJUPNING: Selective laser sintering, SLS, är en additiv tillverkningsteknik där man använder en laser med hög effekt, till exempel koldioxidlaser för att smälta samman små partiklar av material som plast, metall, keramik eller glas. Metoden brukar kallas sintring på svenska efter engelskans sintering. Tekniken utvecklades och patenterades av Dr Carl Deckard vid University of Texas […]

Publicerat av: 

EOS byter vd

EOS grundare och tidigare vd, Hans Langer, lämnar nu över rodret till Adrian Keppler. Hans ansvar som ny vd för den tyska 3d-skrivarleverantören blir att…

Publicerat av: