CELLINK lanserar bioskrivaren BIO X

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 17 januari 2017

cellink_bio_x

Svenska bioskrivarföretaget CELLINK lanserar nu en ny skrivarmodell med namnet BIO X. Den kompletterar tidigare INKREDIBLE och INKREDIBLE+.

BIO X är särskilt framtagen för forskare och innovatörer inom medicinteknik och life science. I modellen ingår en helt ny typ av dator, M1, som enligt CELLINK ska göra det enklare att bygga upp komplex vävnad.

Det ska även gå att byta ut skrivhuvuden som ger olika egenskaper, till exempel extruderingsmetod, kylning, uppvärmning, med mera. Skrivaren har även ett inbyggt HEPA-filter för att hålla byggkammaren så ren som möjligt. Själva byggplattan går att värma upp, något som gör det möjligt att använda fler biomaterial.

Den nya bioskrivaren kommer att kosta 39 000 dollar. Då ingår även biobläck, tillbehör och förbrukningsmaterial.

 

Läs vidare

Meltio tar sikte på industrin med nya M600

Meltio har utvecklat en ny generation 3D-skrivare för metall, M600, som ska locka den breda tillverkningsindustrin att anamma additiv tillverkning.
m600_workspace-scaled-1

Metallkit nu även för S7-modellen

Ultimakers Metal Expansion Kit har tidigare funnits tillgängligt för modellen S5. Nu kan även användare av S7:an printa metalldelar med detta tillägg.
um-metalfff-expansionkit-ecosystem-scaled

Startup får pris för innovativ metallskrivare

Procada från Trollhättan har utvecklat en 3D-skrivarteknik som bland annat gör det möjligt att printa produkter i lättviktsmetall. För detta har de fått pris som Årets startup.
Almir-Heralic-medgrundare-Procada-kalibrerar-ett-3D-skrivarverktyg-som-sitter-pa-en-industrirobot.-Foto-Jimmy-Delwer

Meltio skapar robotcell med One Off Robotics

De två företagen Meltio och One Off Robotics har inlett ett samarbete för att utveckla en banbrytande "nyckelfärdig" cell för additiv tillverkning med robot. 
OORMeltioCell1_

Senaste nytt

Bearbetning av pulverdetaljer på schemat

R.a.p.s driver sedan många år YH-utbildningar inom 3D-printing. I höstas startade en ny utbildning i Halmstad och 3dp.se var med när några av studenterna fick lära sig att ta hand om delar som printats med SLS.
Raps pulver 1

BMW utforskar möjligheterna med WAAM

Tekniken som kallas wire arc additive manufacturing (WAAM) är intressant för bilindustrin och BMW rapporterar att de första fordonstesterna med delar som tillverkats med denna teknik kommer att starta nästa år.
bmw-waam-cover-kopi

3DVerkstan utökar portföljen med Caracol

3DVerkstan har inlett ett samarbete med Caracol avseende deras system för storskalig additiv tillverkning med robot.
Caracol

Saab Dynamics och Freemelt inleder samarbete

Freemelt har fått en order från Saab Dynamics gällande en förstudie om materialprocessutveckling av komplexa material för nya innovativa lösningar inom försvarsindustrin.
Freemelt-2-1