Litet och stort från franska keramspecialisten 3DCeram

ceramaker100

Den franska utvecklaren av kerammaterial, 3DCeram, släpper nu en lillebror till tidigare modellen Ceramaker 900. Den nya skrivaren har en mindre byggvolym, men samtidigt en mindre prislapp, något som man tror ska skapa bättre spridning av keramskrivarteknik på marknaden.

Ceramaker 100, som systemet heter, har en byggvolym på 100 x 100 x 100 millimeter och en lagertjocklek på ner till 30 mikrometer. Den större Ceramaker 900 har en byggvolym på 300 x 300 x 100 millimeter och en lagertjocklek på ner till 25 mikrometer. Den nya modellen har i övrigt samma funktioner som den större 900-modellen, fast i ett mer kompakt utförande.

Nu arbetar 3DCeram på en keramskrivare modell större. Senare i år släpper man nämligen Ceramaker 9100 med en byggyta på 900 x 900 millimeter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så fungerar Selective Laser Sintering

FÖRDJUPNING: Selective laser sintering, SLS, är en additiv tillverkningsteknik där man använder en laser med hög effekt, till exempel koldioxidlaser för att smälta samman små partiklar av material som plast, metall, keramik eller glas. Metoden brukar kallas sintring på svenska efter engelskans sintering. Tekniken utvecklades och patenterades av Dr Carl Deckard vid University of Texas […]

Publicerat av: 

EOS byter vd

EOS grundare och tidigare vd, Hans Langer, lämnar nu över rodret till Adrian Keppler. Hans ansvar som ny vd för den tyska 3d-skrivarleverantören blir att…

Publicerat av: