Tre nya material till Carbons 3d-skrivare

carbon_material

Amerikanska 3d-skrivarutvecklaren Carbon (3D) släpper nu tre nya material till sin 3d-skrivarmodell M1. Enligt företaget handlar det om material särskilt framtagna för ingenjörsbehov.

Först ut är EPX 81, ett tillägg till Carbons utbud av epoximaterial. Carbon beskriver materialet som det mest exakta och hållfasta materialet hittills i företagets portfölj. Det ska också ha mekaniska egenskaper motsvarande 20-procentigt glasfyllt PBT och har en värmetålighet poå 140 grader celsius samt hög nötningsbeständighet. Tänkta applikationsområden är automotive, industriell tillverkning och konsumentprodukter.

Nästa material heter CE 221 och är en cyanatester med egenskaper som ska vara jämförbara med glasfylld PA. Det ska också vara det mest värmetåliga materialet i Carbons utbud, upp emot 230 grader celsius ska det klara. Materialet är särskilt lämpligt för komponenter som behöver ha en långsiktig termisk stabilitet.

Det sista materialet i detta släpp heter UMA 90. Det är ett brett material som ska klara en rad olika användningsområden – från jiggar och fixturer, till prototyper. Materialet påminner om standardmässiga SLA-material. Det finns också i en rad olika färger, som vitt, grått, cyan, magenta och gult. Vill man blanda färger själv går det bra.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *