Plugin förenklar reverse engineering i Solidworks

polyga

Den kanadansiska programvaruutvecklaren Polyga lanserar nu ett insticksprogram till Solidworks som ska ge fler funktioner för de som arbetar med 3d-scannad data.

Programvaran XTract3D är en verktygslåda med funktioner för att slica, skalanpassa och analysera inscannad data som sedermera ska redigeras i Solidworks.

En av anledningarna till att Polyga utvecklade programvaran var att man såg att många reverse engineering-processer var för komplicerade för användarna. Genom att analysera ett antal scanningsprocesser har företaget kokat ner dessa till enklast möjligast process.

– I slutändan fick vi en lösning som är enkel att hantera, samtidigt som användarna har total kontroll över hur de vill arbeta med sina CAD-modeller med inscannad data som referens, säger Thomas Tong, vd, Polyga.

XTract3D har stöd för både komponenter och så kallade assemblies. Som användare går det också att integrera meshdata direkt in i designprocessen på olika sätt. Man kan antingen välja att använda hela den scannade komponenten eller bara använda inscanna data som referens för helt nya CAD-modeller.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *