Smartare flöde med samarbete mellan Stratasys och Solidworks

Stratasys har inlett ett nytt samarbete med programvaruleverantören Dassault Systémes för att förbättra tillverkningen av slutprodukter med Stratasys 3d-skrivare.

Samarbetet gäller Dassault Systémes verktyg Simulia som ingår i 3DEXPERIENCE-plattformen  och innefattar funktioner för design och simulering. Ett exempel är designoptimering för att reducera vikt i FDM-utskrivna komponenter. Med funktionen ska det även gå att reducera mängden material per komponent.

På simuleringssidan ingår funktioner för att testa hållfasthet och uthållighet i komponenten. Dessutom går det att simulera själva utskriftsprocessen.

Det nya samarbetet innefattar också en tätare integration mellan Solidworks och Stratasys GrabCAD-plattform. Nu ska det till exempel gå att beräkna kostnad, välja material och definiera utskriftsriktning direkt i Solidworks.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så fungerar Selective Laser Sintering

FÖRDJUPNING: Selective laser sintering, SLS, är en additiv tillverkningsteknik där man använder en laser med hög effekt, till exempel koldioxidlaser för att smälta samman små partiklar av material som plast, metall, keramik eller glas. Metoden brukar kallas sintring på svenska efter engelskans sintering. Tekniken utvecklades och patenterades av Dr Carl Deckard vid University of Texas […]

Publicerat av: 

EOS byter vd

EOS grundare och tidigare vd, Hans Langer, lämnar nu över rodret till Adrian Keppler. Hans ansvar som ny vd för den tyska 3d-skrivarleverantören blir att…

Publicerat av: