Smartare flöde med samarbete mellan Stratasys och Solidworks

Stratasys har inlett ett nytt samarbete med programvaruleverantören Dassault Systémes för att förbättra tillverkningen av slutprodukter med Stratasys 3d-skrivare.

Samarbetet gäller Dassault Systémes verktyg Simulia som ingår i 3DEXPERIENCE-plattformen  och innefattar funktioner för design och simulering. Ett exempel är designoptimering för att reducera vikt i FDM-utskrivna komponenter. Med funktionen ska det även gå att reducera mängden material per komponent.

På simuleringssidan ingår funktioner för att testa hållfasthet och uthållighet i komponenten. Dessutom går det att simulera själva utskriftsprocessen.

Det nya samarbetet innefattar också en tätare integration mellan Solidworks och Stratasys GrabCAD-plattform. Nu ska det till exempel gå att beräkna kostnad, välja material och definiera utskriftsriktning direkt i Solidworks.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *