Svensk 3d-innovation för kakel och keramik

Tilemark är ett nytt, svenskt designföretag som grundats av entreprenören Michael Hammar. Företaget har utvecklat en teknik som gör det möjligt att designa och tillverka keramiska plattor på ett helt nytt sätt.

Tilemark förenar ett klassiskt hantverk med modern teknik. Du väljer ett mönster eller skapar ett helt eget i ett digitalt designverktyg. Detta mönster karvas sedan ut i keramiska plattor av en tekniskt avancerad och specialtillverkad maskin. Det gör att arkitekter och formgivare får ett nytt verktyg och kan skapa något unikt, måttbeställt och platsspecifikt för att sedan få det specialtillverkat.

Designstudion Form Us With Love har i samband med lanseringen tagit fram en kollektion för Tilemark som innehåller flera mönster och ett symbolbibliotek. Mönstren plockar upp det handritade och organiska medan symbolerna låter dig jobba med funktionella och minimalistiska designelement för offentliga miljöer.

– För oss har det varit viktigt att få fram en riktigt bra kollektion som visar upp potentialen med Tilemark och som har många användningsområden. Form Us With Love visar genom sin design upp Tilemark från sin bästa sida och förklarar hur vi vill jobba med ledande designers och arkitekter, förklarar Michael Hammar, vd och grundare av Tilemark.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *