Disney köper pionjär inom leksaksindustrin

Brittiska MakieLab var banbrytande när de lanserade sin webbutik för fem år sedan. Med några enkla knapptryckningar kunde man nämligen skräddarsy sin egen 3d-utskrivna docka. Det var ett av de första exemplen på hur konsumenten fick vara med och bestämma slutprodukten och där 3d-skrivaren var central för affärsidén.

Idag, fem år senare, meddelar Disney att de köper MakieLab. Det stora underhållningsbolaget är ingen gröngöling i 3d-sammanhang, utan har redan ett antal kommersiella projekt igång. De bedriver dessutom forskning på avancerad nivå, från utskriftsteknik till applikationer.

MakieLab blev för två år sedan upptagen i Disneys acceleratorprogram och har därför haft verksamhet i USA sedan 2015. Köpeskillingen har inte avslöjats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *