Fortsatt tufft för 3D Systems

3D Systems vd, Vyomesh Joshi.

3D Systems släpper sitt resultat för helåret och fjärde kvartalet 2016. Omsättningen minskade 9,5 procent under sista kvartalet jämfört med samma period 2015.  Dock ökade bruttovinstmarginalen något, från 47,7 procent till 50 procent. Det var dock siffror som inte imponerade på marknaden och aktien föll runt tio procent samma dag som rapporten kom.

Den stora 3d-skrivartillverkaren har kämpat i uppförsbacke sedan ett år tillbaka. Flera sparåtgärder har verkställts, bland annat har företaget lagt ner tillverkning och försäljning av vissa konsumentskrivare inom serien Cube. Men kostnadsbesparingarna har varit en första åtgärd. Nu handlar det om att växa. Den nya vd:n Vyomesh Joshi har i uppdrag att öka omsättningen 2017 med 2-8 procent.

– Vi ser en fortsatt efterfrågan på våra produktionsmaskiner och material, något som bekräftar vår övertygelse att branschen står vid ett vägskäl i den pågående övergången från prototyper till produktion, säger Vyomesh Joshi, 3D Systems vd. Vi ser därför mycket stora möjligheter för just produktion. Med fokus på innovation och utförande levererar vi lösningar för de viktigaste vertikalerna, ett företag åt gången, för att stärka lönsamheten.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *