Fler detaljer om GE:s satsning hos Concept Laser

I kölvattnet av General Electrics köp av tyska Concept Laser kommer nu fler detaljer om planerna i Tyskland. det handlar först och främst om en kraftig investering för att utveckla nästa generations utrustning och material.

Det är Concept Lasers högkvarter i tyska Lichtenfels som i framtiden ska husera avsevärt fler anställda – en fördubbling på två års sikt. Dessutom ska man göra plats för att kunna utveckla och testa ny utrustning och nya material för metallproduktion.

I dagsläget samarbetar de båda företagen inom en rad projekt. Ett av dessa handlar om att identifiera områden där metallskrivare kan användas för volymtillverkning, inklusive komponenter till GE Aviations jetmotorer.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *