Fler detaljer om GE:s satsning hos Concept Laser

I kölvattnet av General Electrics köp av tyska Concept Laser kommer nu fler detaljer om planerna i Tyskland. det handlar först och främst om en kraftig investering för att utveckla nästa generations utrustning och material.

Det är Concept Lasers högkvarter i tyska Lichtenfels som i framtiden ska husera avsevärt fler anställda – en fördubbling på två års sikt. Dessutom ska man göra plats för att kunna utveckla och testa ny utrustning och nya material för metallproduktion.

I dagsläget samarbetar de båda företagen inom en rad projekt. Ett av dessa handlar om att identifiera områden där metallskrivare kan användas för volymtillverkning, inklusive komponenter till GE Aviations jetmotorer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *