Stratasys lägger ut strategin för året

Ilan Levin, vd, Stratasys.

Stratasys har släppt sina siffror för fjärde kvartalet förra året och helårsresultatet för förra året. Fjärde kvartalet skymtade en viss återhämtning med ökad omsättning på 1,1 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Stratasys nya strategi är att öka kundfokuset. Det innebär fler samarbeten i tunga vertikaler där man kan tillföra större värden. Några av de senaste samarbetena där strategin kan ses är med Siemens, Airbud McLaren Racing och Team Penske. De två senare fallen är inom motorsport. Tanken med denna typ av samarbeten med större varumärken är att lära sig vilka specifika behov som finns inom en vertikal, för att sedan applicera kunskapen och erfarenheterna på andra företag.

Positivt är också att försäljningen av förbrukningsmaterial ökar. Förra året ökade denna försäljning med 11 procent jämfört med 2015. Omsättning för service och support ökade samtidigt med 8 procent. Vinstmarginalen på förbrukningsmaterial är högre än på utrustning, vilket gör att en ökad efterfrågan är önskvärd.

Huruvida 3d-skrivarutvecklaren kommer att satsa på andra tekniker i sin portfölj, som metallskrivare, verkar osäkert. Enligt företagets vd, Ilan Levin, ser man fortsatt hög efterfrågan både på FDM- och Polyjet-teknik. Han menar att företaget har mer att erbjuda inom dessa två teknikområden. Det visar också det senaste släppet av FDM-modellerna Stratasys F170, F270 och F370. Dessutom har företaget ”doppat tårna” i mer industriella lösningar. Förra hösten premiärvisade man två avancerade FDM-baserade testinstallationer för industriell produktion med ledord som robotisering och automatisering. Robotic Composite och Infinite-Build, som man döpt systemen till, har inte släppts kommersiellt, men är goda exempel på en möjlig riktning för existerande tekniker, menar Levin.

För helåret 2017 räknar Stratasys med en omsättning på mellan 645-680 miljoner dollar.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Minskade produktionsstopp med additiv tillverkning

Sedan det holländska företaget The Chocolate Factory, som driver ett nätverk av förpackningsmaskiner, börjat skriva ut maskindelar i 3d-skrivare har företaget reducerat driftstoppen i produktion, och därmed förbättrat kontinuiteten. The Chocolate Factory har tidigare haft problem med återkommande driftstopp, då en av de kritiska komponenterna – en krokformad metalldel som används för att lyfta stänger […]

Publicerat av: 

Däcktillverkare investerar i 3d-teknik

Däcktillverkaren Continental meddelar att de än en gång investerar i industriell 3d-skrivarteknik, i form av EOS M 290-system. Företaget använder sedan tidigare system från EOS för serieproduktion av metallkomponenter. Den tyska 3d-tillverkaren har också hjälp till vid installation av systemen, utbildning av anställda, utveckling av applikationer och lansering av produktionskapacitet. För Continental har den additiva […]

Publicerat av: 

NorDan AB investerar i 3D-skrivare för produktion av fönster och dörrar

Fönster- och dörrföretaget NorDan AB satsar på additiv produktionsteknik och investerar i en 3d-skrivare för utskrift för produkter i fullstorlek: upp till 1,5 meter i bredd och 2,5 meter i höjd. Vid större format kan produkten skrivas ut i delar och sammanfogas. Företaget har ingått ett kontrakt med BLB Industries AB i Värnamo för leverans […]

Publicerat av: 

Teledyn RESON nysatsar inom additiv tillverkning

Danska företaget Teledyne RESON konstruerar och tillverkar avancerad sonarutrustning för att undersöka och kartlägga havsbotten med 3d-scanning. Kundkretsen är global och består främst av kunder inom det marina, forskningsinstitut, myndigheter och militär. 2010 investerade bolaget i en Stratasys uPrint Plus för användning inom produktutveckling och utskrifter av prototyper. Nu, efter 20 000 utskriftstimmar, ersätts 3d-skrivaren […]

Publicerat av: 

Nytt sjöfartskonsortium vill skriva ut reservdelar ombord 

Maersk Line och Maersk Tankers, som ingår i Maersk Group – världens största containerrederi har som deltagare i ett konsortium utvecklat metoder som syftar till att utbilda fartygspersonal i 3d-skrivarteknik. Tanken med projektet, som finansieras av Danska Sjöfartsfonden, är att minska behovet av frakt och förvaring av reservdelar ombord, och istället skriva ut dessa vid […]

Publicerat av: