Stratasys lägger ut strategin för året

Ilan Levin, vd, Stratasys.

Stratasys har släppt sina siffror för fjärde kvartalet förra året och helårsresultatet för förra året. Fjärde kvartalet skymtade en viss återhämtning med ökad omsättning på 1,1 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Stratasys nya strategi är att öka kundfokuset. Det innebär fler samarbeten i tunga vertikaler där man kan tillföra större värden. Några av de senaste samarbetena där strategin kan ses är med Siemens, Airbud McLaren Racing och Team Penske. De två senare fallen är inom motorsport. Tanken med denna typ av samarbeten med större varumärken är att lära sig vilka specifika behov som finns inom en vertikal, för att sedan applicera kunskapen och erfarenheterna på andra företag.

Positivt är också att försäljningen av förbrukningsmaterial ökar. Förra året ökade denna försäljning med 11 procent jämfört med 2015. Omsättning för service och support ökade samtidigt med 8 procent. Vinstmarginalen på förbrukningsmaterial är högre än på utrustning, vilket gör att en ökad efterfrågan är önskvärd.

Huruvida 3d-skrivarutvecklaren kommer att satsa på andra tekniker i sin portfölj, som metallskrivare, verkar osäkert. Enligt företagets vd, Ilan Levin, ser man fortsatt hög efterfrågan både på FDM- och Polyjet-teknik. Han menar att företaget har mer att erbjuda inom dessa två teknikområden. Det visar också det senaste släppet av FDM-modellerna Stratasys F170, F270 och F370. Dessutom har företaget ”doppat tårna” i mer industriella lösningar. Förra hösten premiärvisade man två avancerade FDM-baserade testinstallationer för industriell produktion med ledord som robotisering och automatisering. Robotic Composite och Infinite-Build, som man döpt systemen till, har inte släppts kommersiellt, men är goda exempel på en möjlig riktning för existerande tekniker, menar Levin.

För helåret 2017 räknar Stratasys med en omsättning på mellan 645-680 miljoner dollar.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: