3D Systems högvolymsskrivare släppt


3D Systems gör nu slag i saken och lanserar sin produktionsplattform Figure 4. Lösningen har tidigare visats som testinstallation vid ett antal tillfällen, men nu blir den tillgänglig för alla.

Figure 4 är en industriell lösning för plastproduktion och är baserad på SLA-teknik, stereolitografi. Enligt leverantören ska den vara över 50 gånger kvickare än dagens snabbaste 3d-skrivare för den här typen av applikationer.

Det är även en produktionslösning som kan skräddarsys åt varje kund. Varje enhet utgår från 16 utskriftsenheter, men detta kan utökas. Flera materialmöjligheter finns också. Leveransen av färdiga komponenter är automatiserad med robotar och efterbehandlingen integrerad i själva plattformen.

– Vi är övertygade om att Figure 4 kommer att revolutionera tillverkningsindustrin eftersom den förändrar hur vi producerar komplexa och personaliserade slutprodukter. Prisbilden är tilltalande i jämförelse med konventionella tillverkningsmetoder, säger Vyomesh Hoshi, vd, 3D Systems.

Ett led i utrullningen av Figure 4 är ytterligare en lansering, på årets tandtekniska mässa, IDS i Köln, i slutet av mars. Systemet som visas på IDS är en anpassad version av Figure 4, framtagen för dentalt bruk.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så fungerar Selective Laser Sintering

FÖRDJUPNING: Selective laser sintering, SLS, är en additiv tillverkningsteknik där man använder en laser med hög effekt, till exempel koldioxidlaser för att smälta samman små partiklar av material som plast, metall, keramik eller glas. Metoden brukar kallas sintring på svenska efter engelskans sintering. Tekniken utvecklades och patenterades av Dr Carl Deckard vid University of Texas […]

Publicerat av: 

EOS byter vd

EOS grundare och tidigare vd, Hans Langer, lämnar nu över rodret till Adrian Keppler. Hans ansvar som ny vd för den tyska 3d-skrivarleverantören blir att…

Publicerat av: