Gör egna husmodeller med svensk molntjänst

Svenska Spotscale utvecklar algoritmer för att skapa 3d-modeller från foton med fokus på byggnader. De släpper nu en molntjänst där den som har egen drönare och kamera kan ladda upp bilder och få tillbaka en 3d-modell. Det fungerar även med teleskopmast för att fotografera till exempel fasader.

Med modellen följer också enkla verktyg för att mäta, göra noteringar, skissa nya byggnadsblock med mera. Modellen levereras på formaten obj, 3ds och skp i två olika upplösningar.

Modellerna kan användas i tidiga skeden av fastighetsutvecklingsprojekt till exempel, där det är viktigt att många får en bild av hur en förändring i den befintliga miljön kommer att bli. Att lägga ihop 3d-modellen från Spotscale med ett eller flera förslag från arkitekter är också möjligt. Modellerna levereras digitalt, men kan också skrivas ut i 2d eller i 3d.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *