Ny chef till Arcam EBM

För att effektivt driva den fortsatta tillväxten i Arcam kommer bolagets EBM-verksamhet att separeras från Arcam AB och placeras i en ny enhet, Arcam EBM. Chef för Arcam EBM blir Karl Lindblom, som tillträder den 3 april.

Arcam EBM omfattar utveckling, tillverkning, försäljning och support, baserat i Mölndal, samt sälj- och servicebolag i England, Tyskland, Italien, USA och Kina, knutna till EBM-verksamheten. Verksamheten omfattar ca 150 medarbetare.

Karl har över 25 års erfarenhet från Sverige-baserad internationell industri. Karl kommer närmast från uppdrag som koncernchef på Hägglund Drives och Head of Bosch Rexroth Nordic. Förutom en gedigen bakgrund inom företagsledning kommer Karl med erfarenhet från sälj, produktledning och support. Karl är civilingenjör från Linköpings universitet.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Karl till Arcam EBM. Karl innebär en rejäl förstärkning av vår ledning och vår satsning på EBM-verksamheten, säger Magnus René, som nu övergår till att vara koncernchef för Arcam på heltid.

 

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *