Nya maskiner och material från 3D Systems

3D Systems kommer nu med en stor bunt nyheter, både utrustning och material, för olika tillverkningsområden som smycken, gjutning, dental och medicinteknik.

Företaget har utvecklat en ny skrivarserie med namnet MultiJet Wax. Först ut är 3d-skrivaren ProJet MJP 2500W som tillsammans med materialet VisiJet M2 CAST RealWax ska se till behoven hos de som arbetar med smyckestillverkning och gjutning i industrin.

Utöver vaxlanseringen släpper 3D Systems även nya VisiJet-material för sin 3d-skrivare MJP 2500. Det handlar om rigida material särskilt framtagna för applikationer med till exempel snäppfästen. Här ingår också ett dentalmaterial, VisiJet M2R-TN, för dentalmodeller. I släppet finns även det svarta VisiJet M2R-BK, det vita VisiJet M2R-WT, samt det transparenta VisiJet M2R-CL.

För sina metallmaskiner lanserar 3D Systems flera nya alternativ i serien LaserForm. LaserForm Ni625 är ett nickelbaserat kobolt-krom-material för applikationer med krav på hög temperaturtålighet och rostbeständighet. LaserForm CoCrF75 är ett kobolt-krom-material för industriapplikationer med krav på rostbeständighet, förslitning och höga temperaturer, medan LaserForm CoCrF75 är särskilt framtaget för medicinska verktyg och implantat. LaserForm 17-4PH är ett nytt rostfritt stål, LaserForm AlSi10Mg är ett aluminiumbaserat material för lättviktsapplikationer inom fordon samt rymd & flyg.

Företaget har numera även ett inspektionssystem med namnet DMP Vision. Det är framtaget för metallskrivaren ProX DMP 320 och analyserar produktionen lager för lager.

För er som är intresserade av fyrfärgsutskrifter finns det numera en ny 3d-skrivare med namnet ProJet CJP 260Plus. Maskinen är framtagen för applikationer som anatomiska modeller och konceptmodeller. Enligt 3D Systems är detta företaget mest kompakta skrivarmodell i fyrfärgssegmentet. Om du redan har en ProJet CJP 260C går det att uppgradera till Plus-modellen.

Svenska återförsäljare för 3D Systems är Canon, PLM Group, 3D Center och Solidmakarna.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *