Nya maskiner och material från 3D Systems

3D Systems kommer nu med en stor bunt nyheter, både utrustning och material, för olika tillverkningsområden som smycken, gjutning, dental och medicinteknik.

Företaget har utvecklat en ny skrivarserie med namnet MultiJet Wax. Först ut är 3d-skrivaren ProJet MJP 2500W som tillsammans med materialet VisiJet M2 CAST RealWax ska se till behoven hos de som arbetar med smyckestillverkning och gjutning i industrin.

Utöver vaxlanseringen släpper 3D Systems även nya VisiJet-material för sin 3d-skrivare MJP 2500. Det handlar om rigida material särskilt framtagna för applikationer med till exempel snäppfästen. Här ingår också ett dentalmaterial, VisiJet M2R-TN, för dentalmodeller. I släppet finns även det svarta VisiJet M2R-BK, det vita VisiJet M2R-WT, samt det transparenta VisiJet M2R-CL.

För sina metallmaskiner lanserar 3D Systems flera nya alternativ i serien LaserForm. LaserForm Ni625 är ett nickelbaserat kobolt-krom-material för applikationer med krav på hög temperaturtålighet och rostbeständighet. LaserForm CoCrF75 är ett kobolt-krom-material för industriapplikationer med krav på rostbeständighet, förslitning och höga temperaturer, medan LaserForm CoCrF75 är särskilt framtaget för medicinska verktyg och implantat. LaserForm 17-4PH är ett nytt rostfritt stål, LaserForm AlSi10Mg är ett aluminiumbaserat material för lättviktsapplikationer inom fordon samt rymd & flyg.

Företaget har numera även ett inspektionssystem med namnet DMP Vision. Det är framtaget för metallskrivaren ProX DMP 320 och analyserar produktionen lager för lager.

För er som är intresserade av fyrfärgsutskrifter finns det numera en ny 3d-skrivare med namnet ProJet CJP 260Plus. Maskinen är framtagen för applikationer som anatomiska modeller och konceptmodeller. Enligt 3D Systems är detta företaget mest kompakta skrivarmodell i fyrfärgssegmentet. Om du redan har en ProJet CJP 260C går det att uppgradera till Plus-modellen.

Svenska återförsäljare för 3D Systems är Canon, PLM Group, 3D Center och Solidmakarna.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Minskade produktionsstopp med additiv tillverkning

Sedan det holländska företaget The Chocolate Factory, som driver ett nätverk av förpackningsmaskiner, börjat skriva ut maskindelar i 3d-skrivare har företaget reducerat driftstoppen i produktion, och därmed förbättrat kontinuiteten. The Chocolate Factory har tidigare haft problem med återkommande driftstopp, då en av de kritiska komponenterna – en krokformad metalldel som används för att lyfta stänger […]

Publicerat av: 

Däcktillverkare investerar i 3d-teknik

Däcktillverkaren Continental meddelar att de än en gång investerar i industriell 3d-skrivarteknik, i form av EOS M 290-system. Företaget använder sedan tidigare system från EOS för serieproduktion av metallkomponenter. Den tyska 3d-tillverkaren har också hjälp till vid installation av systemen, utbildning av anställda, utveckling av applikationer och lansering av produktionskapacitet. För Continental har den additiva […]

Publicerat av: 

NorDan AB investerar i 3D-skrivare för produktion av fönster och dörrar

Fönster- och dörrföretaget NorDan AB satsar på additiv produktionsteknik och investerar i en 3d-skrivare för utskrift för produkter i fullstorlek: upp till 1,5 meter i bredd och 2,5 meter i höjd. Vid större format kan produkten skrivas ut i delar och sammanfogas. Företaget har ingått ett kontrakt med BLB Industries AB i Värnamo för leverans […]

Publicerat av: 

Teledyn RESON nysatsar inom additiv tillverkning

Danska företaget Teledyne RESON konstruerar och tillverkar avancerad sonarutrustning för att undersöka och kartlägga havsbotten med 3d-scanning. Kundkretsen är global och består främst av kunder inom det marina, forskningsinstitut, myndigheter och militär. 2010 investerade bolaget i en Stratasys uPrint Plus för användning inom produktutveckling och utskrifter av prototyper. Nu, efter 20 000 utskriftstimmar, ersätts 3d-skrivaren […]

Publicerat av: 

Nyinstiftat svenskt pris inom additiv tillverkning

Branschföreningen Svensk Additiv Tillverkning, SVEAT instiftar ett nytt branchpris: SVEAT Award/Swedish AM Award. Vinnarna utses på 3d-konferensen i Jönköping 17 maj 2018, och kommer tilldelas de personer, utbildningar, skolor eller lärosäten som gjort viktigast insatser för eller framsteg inom additiv tillverkning. För 2018 års utlysning gäller: – Bästa examensarbete från högskola/universitet samt – Bästa projekt […]

Publicerat av: 

Nytt sjöfartskonsortium vill skriva ut reservdelar ombord 

Maersk Line och Maersk Tankers, som ingår i Maersk Group – världens största containerrederi har som deltagare i ett konsortium utvecklat metoder som syftar till att utbilda fartygspersonal i 3d-skrivarteknik. Tanken med projektet, som finansieras av Danska Sjöfartsfonden, är att minska behovet av frakt och förvaring av reservdelar ombord, och istället skriva ut dessa vid […]

Publicerat av: