3dp samarbetar med industrimässa i Norge

Lina Lund, projektledare för Advanced Engineering-mässorna i Norden.

Den 20-21 september på Exporama i Norge är det premiär för den norska versionen av industrimässan Advanced Engineering. Den ursprungligen brittiska mässan är en av världens främsta på att visa och förklara avancerad tillverkningsteknik för en rad olika industrier. Under premiäromgången kommer 3dp Norge och 3dp.se att genomföra konferensen 3dp-Dagen, med fokus på hur norska industriföretag framgångsrikt kan använda sig av additiv tillverkningsteknik.

– 3d-skrivartekniken växer starkt i Norge, med flera intressanta projekt. Under konferensen 3dp-Dagen kommer vi att samla några av de främsta norska experterna på området för att förse besökarna med konkret nytta, investeringstips, omvärldsbevakning och en rad intressanta kundfall som ökar förståelsen för hur man kan tillverka smartare, vare sig det är i produktutvecklingen eller som ett alternativ till befintlig tillverkningsutrustning, säger Mattias Kristiansson, chefredaktör för 3dp Norge och ansvarig för 3dp-Dagens konferensprogram.

Ansvarig projektledare för Advanced Engineering är Lina Lund. Hon har tidigare erfarenhet av att arrangera Advanced Engineering i Sverige och Finland. Vi på 3dp Norge har intervjuat henne om vad besökarna kan förvänta sig på mässan i september.

Vad är Advanced Engineering?
– Det är den största industrimässan i Norge och ett bredare alternativ till de mer nischade norska mässorna inom olika industrier.

– Vi ser en stor företagsnytta av att samla den norska industrin under ett och samma tak. Och genom att ta Advanced Engineering, ett väl beprövat varumärke från Storbritannien, Sverige och Finland till Norge gör vi just det.

Vem är mässan till för?
– Först och främst är det en norsk mötesplats. Mässan är till för alla som arbetar på ledningsnivå i norsk tillverkningsindustri – ingenjörer, produktchefer och utvecklingschefer, men även de som är ute och arbetar dagligen med system och tillverkning. Det är vår ambition att visa vad framtiden bjuder på och hur det påverkar deras arbete.

Hur många utställare och besökare räknar ni med?
– I England har mässan 13 000 besökare, i Sverige närmare 3000 besökare. Målsättningen är alltid att ha mycket besökare på mässan, men kvaliteten på besökarna och utställarna är viktigare än kvantitet. Vi räknar med runt 100 utställare från en rad olika industrier.

Hur ser ni på norsk industri – vilka behov finns där?
– Vi ser en positiv utveckling och ökad optimism i branschen. Norsk industri genomgår en spännande transformation och vi vill vara en del av den. Genom att erbjuda en gemensam plattform, kan branschen tillsammans diskutera framtiden för norsk industri.

– För att anpassa mässan till de specifika behov som finns hos norska industriföretag knyter vi an starka samarbetspartners som kan sina branscher. Vi lyssnar in den norska marknaden och förstår deras behov.

Vilken roll fyller 3d-skrivartekniken på Advanced Engineering?
– 3d-skrivartekniken en väsentlig del av industriutvecklingen och kommer att revoutionera många branscher. Tekniken är en viktig hörnsten i utvecklingen för alla industribranscher och -företag. Ett inslag som måste vara med på en mässa som diskuterar framtida tekniker för industrin.

– Klara utställare på 3d-skrivarsidan är bl.a. EOS, Simplify/ 3D systems, Canon, Cascade Control, Kaspo Maskin, PLM Group, Protech, Tronrud Engineering och 3D NET Norge. Det tillkommer ständigt flera stora och små utställare.

Läs mer om mässan och 3dp-Dagen på Advanced Engineerings webbplats.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *