Utbildningssatsning för fler additiva ingenjörer

EOS har tillsammans med två stora universitet i Storbritannien och Tyskland lanserat en sex månader lång utbildning i 3d-skrivarteknik i syfte att få ut fler ingenjörer med 3d-skrivarkompetens på den internationella marknaden.

Ubildningsprogrammet ”Additive Manufacturing Application Engineer” görs i samarbete med University of Wolverhampton i Storbritannien och SRH Hochschule Berlin i Tyskland.

University of Wolverhampton har sedan länge varit en partner till EOS och har hög kompetens inom additiv tillverkning av metall, särskilt inom bil-, Formel 1- och flygindustrin, menar EOS. SRH Hochschule Berlin, som också är en del i samarbetet, är ett av Tysklands mest framstående privata universitet och specialiserade inom internationell företagsekonomi och företagsledning.

– Ett av de största hindren för additiv tillverkning är bristen på internationella ingenjörer, säger Björn Björnström, Regional Manager Nordic & Baltic. Programmet siktar på att ge den framtida generationen av ingenjörer specialutbildning och expertis inom AM. Med detta initiativ vill vi också att våra kunder använder kunskapen till en konkurrensfördel.

Fram till nu behövde en applikationsingenjör upp till två års erfarenhet för att ha tillräckligt med kunskap inom AM. EOS utbildning är utformad för att korta ner inlärningskurvan till sex månader och sänka den allmänna tröskel som företag står inför när de ska implementera industriell 3D-printing. Även investeringsrisken som företag har stått inför när de ska implementera AM i sin produktion minskas avsevärt. Med utbildad personal kan kunderna nu ta innovativ 3D-tillverkning till sina företag och påskynda serietillverkningen.

I samarbete med båda universiteten erbjuds en blandning av teoretiska och praktiska utbildningar på plats på universiteten, hos EOS och ute hos kunden. Efter utbildningen på sex månader får deltagarna sitt certifikat i ”AM Application Engineer”.

De första deltagarna påbörjar sin utbildning redan nu i maj och det finns ett maximalt antal om åtta deltagare på utbildningen.

Här kan du ladda ner en pdf med mer information om utbildningsprogrammet

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: