Delta i Sveriges största 3d-undersökning

3dpusweb1Branschorganisationen SVEAT och 3dp.se inleder ett samarbete kring en årlig användarundersökning om 3d-skrivarteknik. Målet är att årligen kartlägga dagens användning och framtida behov av de olika 3d-skrivarteknikerna bland svenska företag, stora som små.

Själva undersökningsformuläret ligger uppe nu och kan besvaras t o m slutet av februari nästa år. Därefter kommer 3dp tillsammans med SVEATs ordförande Mats Falck att skriva och publicera en rapport. Denna kommer att fås kostnadsfritt av SVEAT-medlemmar och finnas tillgänglig att köpas på 3dp.se för 995 kronor exklusive moms.

Några av de teman som undersökningen och den efterföljande rapporten tar upp är vilka branscher som använder 3d-skrivarteknik och till vad, vilka tekniker och material som används och vilka applikationer man arbetar med. Vidare ingår även frågor om kostnader för maskinpark och ett antal frågor om framtida investeringsbehov.

Delta i rapporten här

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: