Lär dig 3d-modellera i sommar

Kursledarna Anders Lyhagen och Felix Heuman.

Fascineras du av former och vill bygga 3d-modeller i datorn men är osäker på hur? Då ska du se närmare på en sommarkurs i 3d-modellering på anrika Fridhems Folkhögskola i Svalöv i Skåne. Kursen pågår 26 till 30 juni 2017 och antalet platser är starkt begränsat.

Inga särskilda förkunskaper utöver allmän datorvana behövs. Har du något års 3d-erfarenhet är du lika välkommen. Två lärare klassundervisar och ger i fem dagar individuell handledning till 15 elever. 

Kursen ger generell färdighet i 3d-modellering. Med kunskaperna kan du fortsätta att på egen hand skapa fritt. Programvaran är Sketchup 2017 som finns i gratisversion för Windows och Mac.

Efter kursen behärskar du att bygga enklare modeller och att kombinera dem till en avvägd komposition redo för rendering eller 3d-utskrift. Kostnaden för fem heldagar är 4850 kronor där kost och logi ingår, eller utan logi 3650 kr. Exklusiva programtillägg erbjuds gratis.

Kursledarna Anders Lyhagen arbetar som 3d-programmerare och Felix Heuman arbetar med visuell formgivning. De har hållit flera internationella föreläsningar och seminarier om 3d,  älskar att skapa modeller och att lära ut hantverket.

Sommarkursen pågår 26 till 30 juni 2017. Antalet platser är starkt begränsat. Mer info här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Minskade produktionsstopp med additiv tillverkning

Sedan det holländska företaget The Chocolate Factory, som driver ett nätverk av förpackningsmaskiner, börjat skriva ut maskindelar i 3d-skrivare har företaget reducerat driftstoppen i produktion, och därmed förbättrat kontinuiteten. The Chocolate Factory har tidigare haft problem med återkommande driftstopp, då en av de kritiska komponenterna – en krokformad metalldel som används för att lyfta stänger […]

Publicerat av: 

Däcktillverkare investerar i 3d-teknik

Däcktillverkaren Continental meddelar att de än en gång investerar i industriell 3d-skrivarteknik, i form av EOS M 290-system. Företaget använder sedan tidigare system från EOS för serieproduktion av metallkomponenter. Den tyska 3d-tillverkaren har också hjälp till vid installation av systemen, utbildning av anställda, utveckling av applikationer och lansering av produktionskapacitet. För Continental har den additiva […]

Publicerat av: 

NorDan AB investerar i 3D-skrivare för produktion av fönster och dörrar

Fönster- och dörrföretaget NorDan AB satsar på additiv produktionsteknik och investerar i en 3d-skrivare för utskrift för produkter i fullstorlek: upp till 1,5 meter i bredd och 2,5 meter i höjd. Vid större format kan produkten skrivas ut i delar och sammanfogas. Företaget har ingått ett kontrakt med BLB Industries AB i Värnamo för leverans […]

Publicerat av: 

Teledyn RESON nysatsar inom additiv tillverkning

Danska företaget Teledyne RESON konstruerar och tillverkar avancerad sonarutrustning för att undersöka och kartlägga havsbotten med 3d-scanning. Kundkretsen är global och består främst av kunder inom det marina, forskningsinstitut, myndigheter och militär. 2010 investerade bolaget i en Stratasys uPrint Plus för användning inom produktutveckling och utskrifter av prototyper. Nu, efter 20 000 utskriftstimmar, ersätts 3d-skrivaren […]

Publicerat av: 

Nyinstiftat svenskt pris inom additiv tillverkning

Branschföreningen Svensk Additiv Tillverkning, SVEAT instiftar ett nytt branchpris: SVEAT Award/Swedish AM Award. Vinnarna utses på 3d-konferensen i Jönköping 17 maj 2018, och kommer tilldelas de personer, utbildningar, skolor eller lärosäten som gjort viktigast insatser för eller framsteg inom additiv tillverkning. För 2018 års utlysning gäller: – Bästa examensarbete från högskola/universitet samt – Bästa projekt […]

Publicerat av: 

Nytt sjöfartskonsortium vill skriva ut reservdelar ombord 

Maersk Line och Maersk Tankers, som ingår i Maersk Group – världens största containerrederi har som deltagare i ett konsortium utvecklat metoder som syftar till att utbilda fartygspersonal i 3d-skrivarteknik. Tanken med projektet, som finansieras av Danska Sjöfartsfonden, är att minska behovet av frakt och förvaring av reservdelar ombord, och istället skriva ut dessa vid […]

Publicerat av: