3D Systems utökar med ny multimaterialskrivare

På RAPID-mässan i Pittsburgh, USA, i början av maj, lanserade 3D Systems nya multimaterial-skrivaren ProJet MJP 5600. Det är nästa uppgradering i portföljen av företagets multijetmaskiner och ska enligt företaget vara upp till två gånger kvickare jämfört med motsvarande konkurrenter.

Byggvolymen ligger på 518 x 381 x 300 millimeter, vilket är samma byggvolym som föregångaren MJP 5500X. Modellen använder fem basmaterial; rigid white, black eller clear, elastomeric black eller natural, samt över hundra kompositkombinationer, beroende på önskade egenskaper.

Parallellt med den nya 3d-skrivarmodellen kommer även nya materialet VisiJet CR-BK, ett svart material särskilt framtaget för just MJP 5600. Enligt 3D Systems handlar det om ett material med förbättrade mekaniska egenskaper för en rad krävande applikationer.

3D Systems planerar ett uppgraderingsprogram för de som har en ProJet MJP 5500X. På så sätt ska man få tillgång till alla de funktioner som finns i MJP 5600.

3D Systems släpper också två nya SLA-material. Accura HPC är en komposit för modellen ProX 800 och ska ha god styvhet och medge hög produktionskapacitet för applikationer som fixturer, vindtunnelmodeller och andra komponenter med krav på mycket hög slitstyrka och styvhet.

Accura Phoenix för ProJet 6000 och 7000 ska klara höga temperaturer och är därför särskilt framtaget för komplexa komponenter för fordon.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

3d eller fräs i munnen?

3d-skrivare kostar runt femtiotusen medan en fräs kostar det fyrdubbla. Varför fortsätter då tandläkarna att köpa fräsar i större uträckning än de köper 3d-skrivare? Vi frågade Claus Larsen, nordisk försäljningschef på Roland DG, där man säljer båda teknikerna. Den enskilt största orsaken är att fräsen har ett mycket bredare användningsområde än en 3d-skrivare. En fräs […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: