Pro-version av svenska 3d-skrivaren ZYYX

Efter 3d-skrivarmodellen ZYYX+, kommer nu nya modellen ZYYX Pro. Det är en svenskutvecklad 3d-skrivare för professionellt bruk som är speciellt framtagen för att göra det möjligt för användaren att producera detaljer med extra hög hållfasthet, menar företaget.

Några av de nya funktionerna i ZYYX Pro är automatisk injustering av byggplattan, materialövervakning och uppvärmd kammare. Ett nytt inslag är också skrivhuvudet Swift Tool TM, som gör det möjligt för användaren att byta skrivhuvudet på kort tid. Skrivhuvudet Swift Tool TM finns i olika modeller anpassade för olika applikationer och material. Till exempel, så levereras varje enhet ZYYX Pro Carbon, en kolfiberförstärkt nylonplast, med ett annat skrivhuvud.

Utöver ZYYX Pro har även tre nya material lagts till i ZYYX-serien – ZYYX Pro Nylon, ZYYX Pro Carbon och ZYYX Pro Kev.

– Många av våra kunder har uttryckt ett behov av att utöver vanliga formprover även praktiskt kunna prova detaljers funktion i en skarp miljö, säger Mats Moosberg, vd för Magicfirm Europe och skapare av 3d-skrivaren. ZYYX Pro och våra nya konstruktionsmaterial ger ökade möjligheter att snabbt ta fram funktionella prototyper och att dessutom kunna tillverka direkt användbara delar för en produktionslina, som exempelvis jiggar och fixturer.

Listpriset för ZYYX Pro ligger på 42 500 kronor. ZYYX expansionspaket (tilläggssats för användning av fler material) kostar 2900 kronor. Just nu har företaget ett erbjudande på ett paket med 3d-skrivare, expansionspaket och en enhet ZYYX Pro Carbon. Det ligger på 36 000 kronor. Uppskattad leveranstid är åtta veckor.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: