Pro-version av svenska 3d-skrivaren ZYYX

Efter 3d-skrivarmodellen ZYYX+, kommer nu nya modellen ZYYX Pro. Det är en svenskutvecklad 3d-skrivare för professionellt bruk som är speciellt framtagen för att göra det möjligt för användaren att producera detaljer med extra hög hållfasthet, menar företaget.

Några av de nya funktionerna i ZYYX Pro är automatisk injustering av byggplattan, materialövervakning och uppvärmd kammare. Ett nytt inslag är också skrivhuvudet Swift Tool TM, som gör det möjligt för användaren att byta skrivhuvudet på kort tid. Skrivhuvudet Swift Tool TM finns i olika modeller anpassade för olika applikationer och material. Till exempel, så levereras varje enhet ZYYX Pro Carbon, en kolfiberförstärkt nylonplast, med ett annat skrivhuvud.

Utöver ZYYX Pro har även tre nya material lagts till i ZYYX-serien – ZYYX Pro Nylon, ZYYX Pro Carbon och ZYYX Pro Kev.

– Många av våra kunder har uttryckt ett behov av att utöver vanliga formprover även praktiskt kunna prova detaljers funktion i en skarp miljö, säger Mats Moosberg, vd för Magicfirm Europe och skapare av 3d-skrivaren. ZYYX Pro och våra nya konstruktionsmaterial ger ökade möjligheter att snabbt ta fram funktionella prototyper och att dessutom kunna tillverka direkt användbara delar för en produktionslina, som exempelvis jiggar och fixturer.

Listpriset för ZYYX Pro ligger på 42 500 kronor. ZYYX expansionspaket (tilläggssats för användning av fler material) kostar 2900 kronor. Just nu har företaget ett erbjudande på ett paket med 3d-skrivare, expansionspaket och en enhet ZYYX Pro Carbon. Det ligger på 36 000 kronor. Uppskattad leveranstid är åtta veckor.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *