Mer laser i Additive Industries metallskrivare

MetalFAB1, med de båda grundarna Daan Kersten och Jonas Wintermans.

Nederländska 3d-skrivarutvecklaren Additive Industries fick stor uppmärksamhet förra året när de lanserade sin metallskrivare MetalFAB1. I fokus var industrialisering och automatisering, något man lyckats väl med. Nu kommer en uppdaterad version av systemet.

Uppgraderingen består i ett nytt lasersystem med fyra stycken fullfältslasrar. Enligt företaget ska det ge ökad produktivitet och bättre flexibilitet. Även om byggkammaren är samma storlek som tidigare, så ska det nya lasersystemet medge större komponenter i byggkammaren. Man har även byggt in en funktion för automatisk kalibrering mellan de fyra laserkällorna.

Den modulära arkitekturen i MetalFAB1 innebär att man som användare kan börja med en eller två laserkällor och lägga till fler vid behov. Med flera källor får man också redundans om en laser skulle sluta fungera eller uppvisa problem.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *