3dp School – nytt event om 3d-teknik i undervisningen

Den 24 augusti är det premiär för 3dp.se:s konferens 3dp School – om hur 3d-skrivare och digitala verktyg kan användas i undervisningen på grund- och gymnasieskolan. Målet är att på ett konkret och tydligt sätt förse lärare och IT-pedagoger med kunskap som de snabbt kan omsätta i sin egen undervisning för att boosta elevernas IT-kompetens.

Frågan om IT-kompetens i skolan har hamnat långt upp på agendan i skolpolitiken efter regeringens beslut om att stärka den digitala kompetensen i grund- och gymnasieskola. Det gäller inte bara teknikutbildning, utan spänner över alla skolämnen.

Mot bakgrund av flera av de ändringar som nu ska genomföras i undervisningen har 3d-skrivaren och närliggande verktyg som CAD-design, Virtual Reality och programmering en stor potential. Därför är 3dp School en möjlighet för pedagoger att kickstarta förändringsarbetet i sin egen undervisning.

Under 3dp School går de inbjudna talarna igenom vilka 3d-skrivartekniker som är bäst lämpade för användning i skolmiljö och hur man arbetar med dem. Till detta kopplar vi den viktiga designbiten med genomgång av programvaror och exempel på vad eleverna kan formge själva. Vi visar hur 3d-scanning kan användas för att digitalisera föremål och arbeta vidare på de digitala modellerna.

Erfarenheter från andra lärare är ett viktigt inslag under 3dp School. Vi bjuder in lärare från grund- och gymnasieskola som på olika sätt använt 3d-skrivare i undervisningen och som förklarar hur projekten genomförts och vad resultaten för eleverna blev.

Den 9 mars i år klubbade regeringen sitt beslut om att stärka digitaliseringen i undervisningen på grund- och gymnasienivå. Några av de förändringar som nu ska genomföras är:

• Programmering införs som ett tydligt inslag i flera olika ämnen i grundskolan, framför allt i teknik och matematik

• Elever ska kunna lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med användning av digital teknik

• Elever ska arbeta med digitala texter, medier och verktyg

Elever ska använda och förstå digitala system och tjänstereleverna ska utveckla en förståelse för digitaliseringens påverkan på individ och samhälle

Läs mer om 3dp School här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: