Svenska CELLINK öppnar i USA

Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson, teamet bakom CELLINK.

Svenska bioskrivarföretaget CELLINK har utvecklats i raketfart det senaste året. Sedan börsintroduktionen förra hösten har företaget lanserat sin andra skrivarmodell, BIO X. Nu öppnar företaget kontor i USA.

Det nya kontoret ligger i Cambridge, Massachusetts, och är ett sätt för företaget att möta den stora efterfrågan på bioskrivare och biomaterial i USA.

Företaget grundades i början av 2016 av Erik Gatenholm och Hector Martinez och har på kort tid tagit sig in på marknaden för bioutskrifter, ett område som beräknas vara värt runt två miljarder dollar om fem år. Drivkrafterna för denna utveckling är allt från läkemedelstester till organtransplantationer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *