BLB Industries får nordisk återförsäljare

Jacob Lundin, CSMO, Tomas Burman – vd BLB Industries, Cim Bergdahl, CRO och Jörgen Fredson, vd Ravema, framför den stora Box3-skrivaren.

Den nordiska industrileverantören Ravema och 3d-skrivarutvecklaren BLB Industries inleder ett samarbete som innebär att Ravema börjar sälja BLBs storskaliga 3d-skrivare Box3.

BLB Industries 3d-skrivare har en byggvolym på hela 1100 x 1100 x 2500 millimeter och kan skriva ut upp till sju kilo material per timme. Tekniken som BLB utvecklat heter FGF, Fused Granular Fabrication, och bygger på ett öppet materialsystem som matas med granulat.

Ravema blir agent för BLB Industries produkter och kommer inom kort påbörja processen med att tillsätta personal och bemanna en avdelning för att driva detta samarbetet framåt.

– Det här är ett mycket spännande samarbete och blir ytterligare en pusselbit i vår framtida produktportfölj. Vi kommer i och med detta kunna erbjuda stora och högteknologiska 3d-skrivare som öppnar nya marknadsområden inom industrins tillverknings- och prototypprocesser, säger Ravemas vd, Jörgen Fredsson.

Ravema har sedan tidigare ett samarbetsavtal med Renishaw kring deras metallskrivare. Samarbetet har ett långsiktigt perspektiv där kompetensen successivt ska byggas upp och berör marknaderna Norge, Sverige och Finland.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Print for Fabrication 2018 hålls i Dresden

Den 24–28 september anordnas den 34:e upplagan av konferensen Print for Fabrication, i tyska Dresden. En sammankomst för aktörer inom 3d- och 4d-utskrift, textilutskrift och traditionellt färgtryck. Konferensen anordnas av the Society for Imaging Science and Technology, för andra gången i ordningen utanför USA. – I år är vi på väg till Tyskland och hoppas […]

Publicerat av: 

Utökade testmöjligheter när EOS utökar produktionskapaciteten

EOS utökar sin produktionskapacitet och flyttar sina tillverkningsanläggningar till Maisach, närmare huvudkontoret i Krailling. I den nya fabriken kommer kunderna ges möjlighet att delta i tester av nya system. Utöver EOS vanliga maskinkvalificering kan kunderna begära specifika testjobb av delar för senare produktion. EOS tar fram 3d-skrivarlösningar med inriktning mot bilindustri samt flyg- och medicinteknik. Med den […]

Publicerat av: 

Digital Metal utökar verksamheten och startar serieproduktion

Digital Metal i Höganäs meddelar att de utökar sin produktionsanläggning med femtio procent, för att stödja serieproduktionen av 3d-skrivare DM P2500. Som ett resultat av den ökade efterfrågan har bolaget, som grundades 2012, anställt fler ingenjörer, tekniker och säljare, samt investerat i nya material för forskning och utveckling. – Det stora intresset gör att vi nu […]

Publicerat av: