BLB Industries får nordisk återförsäljare

Jacob Lundin, CSMO, Tomas Burman – vd BLB Industries, Cim Bergdahl, CRO och Jörgen Fredson, vd Ravema, framför den stora Box3-skrivaren.

Den nordiska industrileverantören Ravema och 3d-skrivarutvecklaren BLB Industries inleder ett samarbete som innebär att Ravema börjar sälja BLBs storskaliga 3d-skrivare Box3.

BLB Industries 3d-skrivare har en byggvolym på hela 1100 x 1100 x 2500 millimeter och kan skriva ut upp till sju kilo material per timme. Tekniken som BLB utvecklat heter FGF, Fused Granular Fabrication, och bygger på ett öppet materialsystem som matas med granulat.

Ravema blir agent för BLB Industries produkter och kommer inom kort påbörja processen med att tillsätta personal och bemanna en avdelning för att driva detta samarbetet framåt.

– Det här är ett mycket spännande samarbete och blir ytterligare en pusselbit i vår framtida produktportfölj. Vi kommer i och med detta kunna erbjuda stora och högteknologiska 3d-skrivare som öppnar nya marknadsområden inom industrins tillverknings- och prototypprocesser, säger Ravemas vd, Jörgen Fredsson.

Ravema har sedan tidigare ett samarbetsavtal med Renishaw kring deras metallskrivare. Samarbetet har ett långsiktigt perspektiv där kompetensen successivt ska byggas upp och berör marknaderna Norge, Sverige och Finland.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *