Svensk servicebyrå får ny ägare

Prototal med dotterbolag får ny ägare i och med att Jönköpingsbaserade investmentbolaget WilRon Holding går in i företaget.

Grundarna till WilRon Holding, David Mörk, Ditar Isai och Magnus Olsson besitter gedigna erfarenheter från operationella roller inom Jönköpingsbaserade industrikoncerner med både nationell och internationell verksamhet.

– Vi har under en tid följt bolagets positiva utveckling och Prototals ledande position inom en teknikorienterad bransch. Som nya ägare ser vi nu fram emot att tillsammans med företaget ytterliga förstärka Prototals marknadsposition genom ett framåtriktat arbete innehållande utveckling av såväl erbjudande som geografisk plattform, säger David Mörk, vd på WilRon Holding AB.

– Inom Prototal är vi alla, ledning och medarbetare, mycket glada för våra nya ägare. De kommer att kunna stödja oss i att förverkliga en tillväxtplan och strategi för att bibehålla, och utveckla, vår position som den ledande leverantören för både prototyp- och serieleveranser på den svenska och nordiska marknaden. Förutom sin stora kompetens tillför de nya ägarna även möjligheter för oss att genomföra de extra satsningar vi vill göra för att snabbt uppnå våra mål, säger Henrik Lundell, vd på Prototal.

– Vi ser idag en stark efterfrågan på det kompletta erbjudande vi som leverantör erbjuder våra kunder idag, ett kundnära samarbete för att nå den mest effektiva prototyp- eller produktionslösningen ligger i vårt koncept, säger Henrik Lundell.

Prototal omsätter 250 miljoner kronor och har 175 anställda på fyra orter varav huvudfabriken i Jönköping har 110 anställda. Bolaget tillverkar prototyper och serieprodukter inom både plåt och plast.

WilRon Holding AB är ett Investmentbolag med innehav av specifika bolag inom teknikbranscher med hög potential om värdetillväxt. WilRon’s management arbetar aktivt med sina innehav för att skapa industriledare genom både organiskt tillväxt och förvärv.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *