Norsk Titanium tar in mer kapital

I våras skrev vi om att 3d-skrivarutvecklaren Norsk Titanium skrivit ut sin första titankomponent åt Boeing. Delen ska sitta i flygplanstillverkarens senaste skapelse, Dreamliner, en flygplansmodell som haft problem både med tekniken och ekonomin, men som nu är på rätt spår. Delvis med hjälp av Norsk Titanium.

Nu får 3d-skrivarutvecklaren mer vind i seglen med en ny investering av Triangle Holdings. Företaget fokuserar på flygteknik och har investerat över 1,2 miljarder dollar i flygindustrin. Vilka belopp det rör sig om för Norsk Titanium har dock inte avslöjats.

Vad som dock är säkert är att Norsk TItanium är på gång med en produktionsenhet för additiv tillverkning. Den ska ligga i Plattsburgh, USA, och investeringen där ligger på en miljard dollar över en tioårsperiod. Fabriken förväntas öppna i slutet av 2017.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *