Contour Crafting redo för lansering

Amerikanska Contour Crafting Corporation var ett av de första företagen i världen med att utveckla 3d-skrivarteknik för fullskaliga utskrifter av hus. Nu är man på väg att kommersialisera en första skrivarmodell.

Tekniken bakom Contour Crafting bygger på en eller flera lättviktsrobotar monterade på kranar som synkroniserat bygger huskroppar lager för lager.

De första modellerna som släpps kommer att ha en bygglängd på 24-40 fot, motsvarande cirka 7–12 meter. Dock ska det gå att skräddarsy sin modell för avsevärt större bygglängd. En 3d-skrivare väger runt 400 kilo och ska enligt Contour Crafting få plats i en lastbil eller container.

För att genomföra sin lansering har företaget tagit in riskkapitalbolaget Doka Ventures, som går in i Contour Crafting med 30 procent. Leveranserna drar igång i början av 2018.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *