Uppdatering av Archicad ger bättre ritningshantering

Nu blir det möjligt att arbeta med ARCHICAD i Sweco:s plattform för ritningshantering. ARCHICAD blir fullt kompatibel med systemet som använder en app, CAD Upload, för att kommunicera med bassystemet. Därmed kan alla de arkitekter som använder ARCHICAD leverera rätt information utan extraåtgärder. Lösningen är framtagen av och i nära samarbete mellan Sweco och Graphisoft Sverige.

Sweco har utvecklat ett system för att stödja informationsflödet i projekt och förvaltning. Det används av flera stora beställare på den svenska marknaden. Systemet innehåller en funktion, CAD Upload, som används för att kontrollera information i CAD-filer. Fram till nu har denna funktion primärt supporterat Autocad och Revit. Arkitekter som använder ARCHICAD har tidigare varit tvungna att använda ”workarounds” för att kunna använda funktionen. Sweco och Graphisofts gemensamma lösning på gör det nu möjligt för arkitekter att använda ARCHICAD tillsammans CAD Upload.

Sweco:s system kan läsa information ur olika CAD- och XML-filer. För att kunna söka och kontrollera information på ritningarna hämtas metadata från ritningens stämpel. Avseende ARCHICAD hanteras denna metadata är i XML-format i samverkan med CAD Upload. Mjukvaran som används för att leverera informationen heter CAD Upload som installeras lokalt på projektörens dator.

Graphisoft Sverige tillhandahåller en uppsättning verktyg för sina ARCHICAD-användare som heter SWE Tools. Med hjälp av SWE Tools kan man nu från ARCHICAD leverera de filer som skall laddas upp med CAD-Upload. Alla arkitekter som använder ARCHICAD och SWE Tools kan leverera via CAD Upload. Eftersom CAD Upload endast fungerar på Windows behöver Mac-användare ha tillgång till en dator med Windows.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *